Reflexzónás talpmasszázs

Reflexzónás talpmasszázs

Mire jó a talpmasszázs?


Helyreállítja a szervezet energetikai egyensúlyát és a léleknek is segít.
A talp masszírozásával nemcsak szerveink energiaszintjét fokozhatjuk. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését, kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést is.

A ma már az orvoslás terén is elfogadottnak számító talpmasszázs célja, hogy helyreállításuk szervezetünk energetikai egyensúlyát. A megfelelő pontok masszírozásával a különböző szervek energiaszintje fokozható. A zónák masszírozása mozgósítja szervezetünk öngyógyító erőit. Általa a szervek vérbősége fokozódik, az anyagcsere és a nyirokkeringés javul, a hormontermelő mirigyek működése is szabályozható.

Talpunk ugyanis a test térképe: egységet alkot a két láb a bal és a jobb test félhez igazodva. Az úgynevezett kettős szervek - például a vesék - területei mindkét lábon megtalálhatók. Azon testrészek területei, melyek középen helyezkednek el - így a pajzsmirigy - mindkét talp belső felületén vannak.

Testünk minden szerve összeköttetésben van a talp különböző felületeivel. Ezek "közvetítőcsatornák" - a lábon bizonyos pontok masszírozásával rajtuk keresztül közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Ha egy testrészünk vagy szervünk beteg, rossz a keringése, a talpunkon a megfelelő pont nyomására fájdalmat tapasztalunk. A pont masszírozásával azonban a testrégió keringése javul.

A talpmasszázs nagy segítséget nyújt anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél, pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén. Jótékony hatással van a szív- és keringési panaszokra, asztmára, allergiára, gyógyítja a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat. A masszázs által megszabadulhatunk a szorongástól és feszült állapotokból. Felszabadítja az energiákat, ezáltal még a tartás és az arckifejezés is megváltozik. Lelki fájdalmakban segítséget nyújt.

 

Frissítés és reflexológia:


Több fajtáját kell azonban megkülönböztetnünk: a frissítő talpmasszázst, amelyet egészséges embereken végeznek, és a reflexológiát, amely a vendég gyógyulását hivatott elősegíteni. A talp - és reflexzóna masszázs a frissítés mellett - hiszen a fáradt, kedvetlen és kimerült embereken segít - erősíti az immunrendszert, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Betegségek megelőzésében, orvosi kezelések kiegészítéseként és rehabilitáció alkalmával is hatékony. Alkalmazható együtt egyéb természetgyógyászati módszerekkel, hatékonyságukat fokozza. Az immun-működést befolyásoló masszázs célja az immunneuro-hormonális rendszerek harmonizálása. A méregtelenítő masszázs kiüríti a sejtekben felhalmozott toxinokat, segít a külvilágból bekerülő mérgek kiáramlásában, valamint a pangó nyirokfolyadék áramlását is beindítja. A harmonizáló masszázs biztosítja a szervezet összerendezett működését, kiegyenlíti az életenergiákat, megteremti a test-lélek-szellem egyensúlyát. A relaxáló masszázs célja a lélekben a pozitív változások megteremtése, megszünteti a stresszhatásokat, ellazít és elősegíti a belső nyugalmat.

A reflexzóna masszázs hatásmechanizmusa:

A reflexzóna masszázs úgy működik, hogy a reflexológia energetikai- és szabályozó rendszere által a kéz, láb,fül stb. reflexzónáin keresztül befolyásolni tudjuk a szervek nem megfelelő működését.
A különböző masszázstechnikákkal egy alulműködő szervet tonizálhatunk, - erőteljesebb működésre ösztönözhetünk - míg egy másik technikával pedig egy túlműködő szervet szedálhatunk, visszafoghatjuk a működését.

A reflexzóna fogalma:

A reflexzóna elnevezés a manuális terápiában már régóta használatos, többnyire különböző idegi reflexekkel kapcsolatban.
Amikor a kéz, láb, írisz, has fül, stb. reflexzónáiról beszélünk, a reflex szót nem közvetlenül az idegrendszerre vonatkoztatjuk, hanem a következő két módon értelmezzük:
1. Az összkép (fej-törzs-végtagok) reflexiója, azaz tükröződése, kivetülése egy kisebb felületre, pl. a kézre, lábra vagy fejre.
2. A kéz, láb, stb egyes részeinek megnevezése, amelyeknek empírikusan bizonyított közvetlen energetikai kapcsolatuk van a test bizonyos szerveivel.

 

Mikor alkalmazható a reflexzóna masszázs?

A reflexológiai eljárásokat olyan betegségek, állapotok esetén alkalmazhatjuk, melyeknél a reflexológia fent említett sajátos szabályozó rendszere működik. Ez azt jelenti, hogy a degeneratív betegségek utolsó stádiumának kivételével - ahol a szervezet saját szabályozó rendszere már nem működik - tulajdonképpen szinte minden esetben eredményesen alkalmazható.

 

Amikor nem tanácsos:

Lázas betegségek, fertőzéssel és magas lázzal járó betegségek, véna- és nyirokrendszer heveny gyulladásai, csak műtéttel gyógyítható betegségek, üszkösödés, ill. nagy felületű gombás fertőzés esetén a lábon, veszélyeztetett terhesség, ízületi gyulladások, csont- ízületi-, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakaszában, bőrfertőzések- és gyulladások, bőrviszketések esetén kerülendő a talpmasszázs, de a mélyvénás trombózis, vénák gyulladása, visszér, fokozott vérzékenység, sőt a havi vérzés első két napja esetén sem ajánlott. Nem alkalmazzuk terhesség alatt a törzsön. TBC esetén, rosszindulatú daganatok utolsó stádiumában sem szabad, valamint a nagyon legyengült, idős betegeken és pszichiátriai betegségben szenvedőkön sem segítünk vele - pacemaker-es beteg is kerülje.

Hogyan történik a kezelés?

Amikor valaki először látogat el hozzám célzott kérdések segítségével egy kis állapotfelmérést végzünk a masszázs kezdete előtt. Ennek célja az esetleges testi tünetek, fájdalmak, görcsök okának kiderítése, és egy kezelési terv meghatározása. Az első masszázs során kiderül, milyen rendszerességgel érdemes a talpmasszázst ahhoz igénybevenni, hogy a látható és érezhető változások megtörténjenek. A teljes kezelés másfél órát vesz igénybe, mely tartalmaz egy 45 perces intenzív méregtelenítő lábfürdőt, ezt követi a talp, lábújjak, lábfej, és lábszárak masszázsa.

*Masszázsaim során 100%-os tisztaságú bio kókusz olajat alkalmazok, illetve a vendég kívánsága szerint választható 100%-os patikai tisztaságú, magas minőségű illóolajokat.

A masszázst előtt és után természetesen lehetőséget biztosítunk a fürdéshez.

Sampon, tusfürdő, törülköző, fürdőköpeny, zuhanyzó, hajszárító és vendégpapucs rendelkezésre áll.

Ára: 3000 Ft / 30 perc

Kedvezmény:

Ha bármilyen masszázsra jössz hozzám, minden 10. alkalom AJÁNDÉK!

A felmerülő igényeknek eleget téve AJÁNDÉKUTALVÁNY és BÉRLET is kapható!

5 alkalmas bérlet:

Megtakarítás: 1 alkalom ára!

10 alkalmas bérlet:

Megtakarítás: 2 alkalom ára!

 

Ingyenes parkolási lehetőség az udvarban!

Bijó Energia Központ - Debrecen

Miklós utca 18.

Hívj telefonon időpontért, vagy ha csak kérdezni szeretnél:

+36703612511

 

Ha ki szeretnéd próbálni várlak sok szeretettel!