Svédmasszázs

Svédmasszázs

Frissítő, vagy relaxáló, minimum 1 órás teljes testes, vagy igény szerinti rész-svédmasszázs, kókusz olajjal, választható minőségi patikai tisztaságú 100%-os aromaterápiás illóolajokkal!

Kinek ajánlom a svédmasszázst?
 

 • Azoknak akik stresszes életvitelt folytatnak, alig van idejük saját magukra
 • Azoknak akik aktív sportolók és a sportolás következtében testük fáradt, izmaik feszültek és kemények
 • Azoknak akik testmozgás hiányában szeretnék izmaikat átmozogtatni, megdolgoztatni a svédmasszázs által
 • Azoknak akik testében sok a merevség, elég egy mozdulat és görcsbe rándul a test
 • Azoknak akik nem akarnak mást, csak kiugrani a mókuskerékből pár órára és megpihentetni testüket és lelküket

Eredete:

A svédmasszázs egy kifejezetten testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázs. A 19. sz. végén egy svéd vívómester, Henrik Ling fejlesztette ki és határozta meg a svédmasszázs fogásrendszerét. A svédmasszázs egy igen kedvelt masszázsfajta hazánkban, de Európa szerte is. Rendkívül hatásosan alkalmazható az izomzat rengenerálódásában, melyet a svédmasszázs teljesen kipihentté tesz, oldva az izom minden merevségét, görcsös pontjait, csomóit (ún. fybromialgiás csomók), így az izomerő megnövekszik.

 

Hogy fájhat-e a svédmasszázs?

A fájdalom masszázs közben függ az állapot súlyától, a fájdalom elhelyezkedésétől, az adott személy fájdalomtűrő képességétől. Alapvetően a fájdalom elenyésző, csupán a gócok környéke lehet érzékenyebb. Semmi esetre sem igaz, hogy a jó masszázs fájdalommal jár. Az azonban előfordulhat, hogy érezhető minimális kellemes fájdalom, viszont a masszázs után eluralkodik a jóleső megkönnyebbülés érzése.

 

A svédmasszázs hatása:


A svédmasszázs röviddel elkezdése után felmelegíti a testet. A helyi vérbőség fellazítja a kötőszövetet és az izomzatot, így a változás még könnyebben generálható. Az izomzat és a kötőszövet keringése felélénkül, könnyebben jut a szervezet és az izomrendszer oxigéndús vérhez. Az oxigén mindig lazít és oldja a merevséget, így ez most sokkal könnyebben megtörténik. A svédmasszázs oldja a letapadásokat az izomzatban. A mindennapokban érezhető, amikor a hátizom mintegy fojtogatja a gerincoszlopot, erősen rátapad, görcsben tartja. Jelentkeik sokaknál az ún. banyapúp jelensége, a nyakcsigolyák körüli izomzat feltornyosulása. Ez mind azt mutatja, hogy izmaink összeugrottak és nem engednek ebből a görcsből. Itt már segítségre van szükség. A svédmasszázs hatására az emésztőenzimek termelődése élénkül, a bélperisztaltika fokozódik, a szervezet emésztése serkentődik. A szövetközti pangó folyadékok, melyek sokszor ödémás, vizesedésre hajlamos végtagokat okoznak, a svédmasszázs hatására a kiválasztórendszerbe kerülnek, ahol vizelet formájában eltávoznak. A masszázs látványosan nyugtatja az idegrendszert, a szorongást, a félelmeket, a munkahelyi stressz következményeit. A masszázs fokozza a vérkeringést, így a sokakat fogságban tartó fejfájást és migrénes fájdalmakat megszünteti. A bőrt ért mechanikai hatások következtében a bőr méregtelenedik, sokkal rugalmasabbá válik, láthatóan megfiatalodik.


 

Hogyan történik a kezelés?

Amikor valaki először látogat el hozzám célzott kérdések segítségével egy kis állapotfelmérést végzünk a masszázs kezdete előtt. Ennek célja az esetleges testi tünetek, fájdalmak, görcsök okának kiderítése, és egy kezelési terv meghatározása. Az első masszázs során kiderül, milyen rendszerességgel érdemes a svédmasszázst ahhoz igénybevenni, hogy a látható és érezhető változások megtörténjenek. Tudjuk mennyire fontos, hogy a masszázs ideje alatt a teljes fizikai kényelem biztosított legyen. Ezért korszerű masszázságyakat biztosítunk a hozzánk érkező vendégek részére. A svédmasszázs során natúr adalékanyagmentes krémet, kókusz olajat illetve minőségi, patikai tisztaságú 100%-os aromaterápiás illóolajokat használok. Ezek közül választhat a masszázskezelésre érkező vendég. A krémet azonban kiemelném, mert alkalmazása jobban lehetővé teszi az izomzat megmunkálását. A masszázs időtartamát igazítjuk a problémához, illetve az igényekhez. 

A svédmasszázs ellenjavallatai:

 • Akut gyulladás, lázas állapot
 • Kiterjedt, nedvedző, fekélyes bőrelváltozás
 • Fertőző betegség (bőrgomba, TBC, himlők)
 • Rosszindulatú daganat, közvetlenül műtét után
 • Menstruáció (az elsõ 2 napon), terhesség
 • Elzáródott betegség (pl.: érszükület, viszér, trombózis)
 • Fokozott vérzékenység, haematóma (vérömleny)
 • Pszichiátriai esetek (skrizofrénia, epilepszia, klausztrofóbia)
 • Cukorbetegség elõrehaladott állapota (pl.: fekélyes alsó végtag, zöldhályog)
 • Magas vérnyomás, súlyos szívbetegségek (pl.: peacemaker), érelmeszesedés előrehaladott állapota
 • Csonttörések, csontritkulás előrehaladott állapota, izületi instabilitás.

*Masszázsaim során 100%-os tisztaságú (ehető) bio kókusz olajat alkalmazok, illetve a vendég kívánsága szerint választható 100%-os patikai tisztaságú, (ehető) magas minőségű illóolajokat.

A masszázst előtt és után természetesen lehetőséget biztosítunk a fürdéshez.

Sampon, tusfürdő, törülköző, fürdőköpeny, zuhanyzó, hajszárító és vendégpapucs rendelkezésre áll.

Ára: 5000 Ft / óra

Kedvezmény:

Ha bármilyen masszázsra jössz hozzám, minden 10. alkalom AJÁNDÉK!

A felmerülő igényeknek eleget téve AJÁNDÉKUTALVÁNY és BÉRLET is kapható!

5 alkalmas bérlet:

Megtakarítás: 1 alkalom ára!

10 alkalmas bérlet:

Megtakarítás: 2 alkalom ára!

 

Ingyenes parkolási lehetőség az udvarban!

Bijó Energia Központ - Debrecen

Miklós utca 18.

Hívj telefonon időpontért, vagy ha csak kérdezni szeretnél:

+36703612511

 

Ha szívesen kipróbálnád várlak sok szeretettel!