Shungit nyaklánc/medál (kerek)

A termék ára: 5 000 Ft

A Sungit fekete, fényes, nem kristályos szerkezetű, metamorf, kriptokristályos szén, ásványszerű (mineraloid) anyag, amely több mint 98 tömegszázalék szenet tartalmaz (30%-től 98%-ig származási helytől függően).] Sungitnak neveznek több, eredetileg az oroszországi Karéliában talált, sungitot tartalmazó metamorf kőzetet is. A sungit elnevezése Alekszandr Inosztrancevtől származik, aki 1879-ben elsőként ismertette az Onyega-tó közelében fekvő Sunyga falu melletti lelőhelyen talált kőzetet. A sungit különleges tulajdonsága, hogy tartalmaz C60 és C70 fulleréneket, amelyeknek a természetes előfordulása nagyon ritka.

Előfordulása:

Karéliai régió, a Ladoga-tó oroszországi területeivel

A karéliai sungitra az Orosz Tudományos Akadémia tagja Nyikolaj Ozereckovszkij akadémikus hívta fel először a figyelmet azzal, hogy szokatlan fekete föld található a Kizsi szigeten és úgy jellemezte, mint "széntartalmú pala". Az újabb tanulmányai GP Gelmersen és B.Z. Colenco geológusoknak a "kizsi fekete föld", "északi antracit" néven írták le, és ezt az anyagot, a helyi gazdák már régóta gyártották, alkalmazták radikálisan ellenálló, fekete festékként. 1812 óta az Alexander Petrovszkij Gyár fatörzsek festésére használja.

Ismert lelőhelyek találhatók még Kelet-Finnországban és Oroszországban (Karélia, az Onyega-tó, Sunyga környéke és Ladoga-tó környéke), gyakran olyan területeken, ahol még olajpala található, egy másik előfordulási hely Vozsmozero.

Egyéb lelőhelye Indiában található a következő területeken: Tamil Nadu, Chennai (Madras), Cuddapah (Kadapa) Mandal Kodur és Mangampeta.

Két másik sokkal kisebb lelőhelyről számoltak be Oroszországban, egy kamcsatkai vulkáni kőzetek mellett Cseljabinszkban.

Sungit betétek ismertek szén varratokként a Krímben és Szibériában.

Tulajdonságai:


A sungit szokatlan széntartalmú kőzet, ez a szokatlan szerkezetű és tulajdonságú sungit szerkezetű szén a permet szerűen elhelyezkedő szilikát összetevőkkel kapcsolatosak, amely az ásványi mátrix amorf szén formájában épül fel jellemzően. Radiometrikus vizsgálatok kimutatták, hogy a szerkezete közelebb van az antracithoz, mint a grafithoz, ami azt bizonyítja, hogy organikus eredetű. Az elemi szén sungitban egy speciális sungit szerkezetet épít fel, amelynek alapja egy többrétegű gömböcske, kb. 10 nm méretű. A brazier szén mátrix, amelyben a finoman eloszlatott szilikátok részecskemérete 0,5 mikron. A második fő komponense az ásványi kőzetnek a szilícium-dioxid, általában kvarc szemcsék formájában képviselik a különböző szilikát struktúrákat. A sungit sziklák változatos ásványi összetételűek, például karbonátok, alumínium fordul elő, rendkívül egyenletes térbeli eloszlással.

Fizikai tulajdonságok:


Fűtőértéke a szerves tömegéből 7.500 cal energiát képes termelni. Normális körülmények között, nem ég. A sungit hamu tartalmaz vanádiumot, nikkelt, molibdént, rezet és más kémiai elemeket. A piszkos szürke sungit rétegei akár 2 m-t is elérik. A sungit-szerű szénmátrix szerkezet aktív redoxireakció reakciókat indukál, amely a szorpciós és katalitikus tulajdonságait okozza az anyagnak.
Osztályozásuk kémiai összetétel szerint:


A kőzet Oroszországban évszázadok óta használatban van, már a dokumentált felfedezése, az 1700-as évek előtt is lenyűgöző eredménnyel használták. A sungit legnagyobb lelőhelye Karéliában (Oroszország) található, ahol 35 millió tonna még érintetlen. A sungit a kozmetikai szerek alapjául szolgál. Alkalmas, mint fekete festékek alapanyaga. Továbbá ékszerek, medálok, nyakláncok és díszek készítéséhez, fekete shungit II.-ből, amely csiszolható, magas fényű marad. Dekorációs anyag, dekorációs és díszítő kő, ásványi pigment.


Tényeken alapuló gyógyászati alkalmazás:

Erős antioxidánsok a fullerének, amelyt a sungit is tartalmazza. A fullerén egy erőteljes antioxidáns, in vivo nem észleltek akut vagy szubakut toxicitást patkányokban. Beszámoltak in vivo kísérletekben antioxidáns hatásairól a C(60)-as fullerénnek akut szén-tetraklorid mérgezés ben. A klasszikus modell tanulmányozására szabad gyökök által közvetített májkárosodást vizsgálták. Az eredmények azt mutatják, hogy a vizes C(60)-al készített szuszpenziók alkalmazása, a poláros szerves oldószer nemcsak, hogy nem rendelkezik akut vagy szubakut toxicitással rágcsálóknál, de védik a májat dózisfüggő módon a szabad gyökökkel szemben. Az biztosan állítható megfelelően kórszövettani vizsgálatokkal és biológiai tesztekkel, hogy tiszta C(60)-as fullerén egy erős máj-védő szernek tekinthető, szabad-gyökfogó, antioxidáns.


A sungit mintegy 2 milliárd éves kőzet. Rendkívül pozitív tulajdonságokkal rendelkezik a hagyomány szerint, amelyet használják különféle áldások alkalmazásánál, mert „csodákra” képes, egyik előnyös tulajdonsága, hogy egészséges életet biztosít. Az egyik egyedülálló „gyógyító” kőzet, amely egészségjavító tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az alapja a sok kozmetikumnak, gyógyszernek és gyógy​​terméknek, amelyet sikeresen alkalmaznak a gyógyításban. Számos hatékony kezelési módszer ismert.

A sungit tartalmú ásványvíz a szervezetben hatékony a cukorbetegség kezelésére, a szív-érrendszeri betegségekben, a gyomor-bél traktus betegségeiben, mentális zavarokban, a felső légutak elváltozásaiban, a máj-, az ízületek-, a gerinc-,és a bőr betegségeiben. A sungit normalizálja a vérnyomást, enyhíti a fejfájást, álmatlanságot, megszünteti a krónikus fáradtság szindrómát, emeli az általános állapotát a szervezetnek.

Széles körben használják az allergiás betegségek bizonyos fajtáiban, vérszegénységben, asztmában, gastritis-ben, diabéteszben, dyspepsia-ban, epehólyag-betegségben, a hasnyálmirigy kóros elváltozásaiban, a vese és a máj kóros állapotaiban, a legyengült immunrendszer kezelésében, hurutos betegségekben. Parodontózisban hatékony, begyógyítja a sérüléseket és az égési sebeket. A sungitból szűrőket készítenek a víz eredendő tisztaságának visszaállításához.Semlegesíti a Hartmann és vízérsugárzást, véd az elektromágneses mezőktől.


Egy darab sungit kő nyakláncként hordva képes energiát sugározni a hagyomány szerint. Ez egy hatékony eszköz, mint általános védőkő, amely megvéd az elektromágneses sugárzástól, amely az elektromos berendezésektől származnak, beleértve a számítógépeket, mobiltelefonokat, mikrohullámú sütőket és televíziókat. A különböző formájú gömbök vagy kisebb darabok, faragott piramisok, kalapácsok, bármilyen típusú alakzatot lehet használni erre a célra.

Erős csakrahatás:

Ez egy olyan kő, amely egy erős föld-kapcsolattal bír, amely ősi örökséget közvetít és azt jelenti, hogy előhozza az ősi föld misztikus energiáit a mindennapjainkba. Mint a legtöbb fekete kő ... ez egy erős kő, támogatja a föld-kapcsolatot. A kő az alap csakra és föld csakra , és ez egy erős kő - lelki föld-kapcsolat.
Erősebb aura hatás

Azt mondják, hogy könnyebben átjárja az aura mezőt a fény, és ez lehetővé teszi a könnyebb pozitív és hasznos energiához jutást. Az ősi energia biztosít lelki védelmet. Azt tartják, hogy megvan a képessége, hogy számos egészségügyi problémát rendezzen, különösen a bőr panaszok esetén. Vízzel átitatva lehet használni a problémás területek megtisztítására.

Az ásványi kőzetben lévő fullerének a hiedelem szerint megtisztítják a vizet úgy, hogy egy potens „gyógyító” rezgéssel bírnak. Ez az ősi energia, az ősi kőben található, amiről azt tartja a mondás, hogy felszív és megszüntet mindent, ami egészségügyi kockázatot jelent az emberi élet számára, metafizikai tulajdonságokkal erős gyógyító hatással. Az ősi energia hozza, az ősi szellemeket a folyamat védő szerepével.

Sungittal aktivált víz nem csak ivóvíz, hanem a hidratált fuleréneket tartalmazó molekuláris kolloid oldat, az új generációs gyógyászati és prevenciós eszközökhöz tartozik sokoldalú hatással a szervezetre. Az egyik példája egy ilyen hatásnak az antihisztamin hatás, amelyet a sungitos víz tesz. Megállapítást nyert, hogy annak használata a hisztamin szintjét a vérben csökkenti, amelytől kifejlődik az allergiás betegségek többsége.

Ethnomedicinális használat:
A sungit nagyon régi, mintegy 2 milliárd éves kőzet. Rendkívül pozitív tulajdonságokkal rendelkezik a hagyomány szerint, amelyet használják különféle áldások alkalmazásánál, mert "csodákra" képes, egyik előnyös tulajdonsága, hogy egészséges életet biztosít. Az egyik egyedülálló gyógyító kőzet, amely egészségjavító tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az alapja a sok kozmetikumnak, gyógyszernek és gyógy​​terméknek, amelyet sikeresen alkalmaznak a gyógyításban. Számos hatékony kezelési módszer ismert.

A sungit tartalmú ásványvíz a szervezetben hatékony a cukorbetegség kezelésére, a szív-érrendszeri betegségekben, a gyomor-bél traktus betegségeiben, mentális zavarokban, a felső légutak elváltozásaiban, a máj-, az ízületek-, a gerinc-,és a bőr betegségeiben. A sungit normalizálja a vérnyomást, enyhíti a fejfájást, álmatlanságot, megszünteti a krónikus fáradtság szindrómát, emeli az általános állapotát a szervezetnek.

Széles körben használják az allergiás betegségek bizonyos fajtáiban, vérszegénységben, asztmában, gastritis-ben, diabéteszben, dyspepsia-ban, epehólyag-betegségben, a hasnyálmirigy kóros elváltozásaiban, a vese és a máj kóros állapotaiban, a legyengült immunrendszer kezelésében, hurutos betegségekben. Parodontózisban hatékony, begyógyítja a sérüléseket és az égési sebeket. A sungitból szűrőket készítenek a víz eredendő tisztaságának visszaállításához.Semlegesíti a Hartmann és vízérsugárzást, véd az elektromágneses mezőktől.


Erősíti az energiaközpontokat: Ez egy olyan kő, amely egy erős föld-kapcsolattal bír, amely ősi örökséget közvetít és azt jelenti, hogy előhozza az ősi föld misztikus energiáit a mindennapjainkba. Mint a legtöbb fekete kő ... ez egy erős kő, támogatja a föld-kapcsolatot, az alsó csakrát.

Erősíti a finom energiarendszerünket: Azt mondják, hogy könnyebben átjárja az aura mezőt a fény, és ez lehetővé teszi a könnyebb pozitív és hasznos energiához jutást. Az ősi energia biztosít lelki védelmet. Azt tartják, hogy megvan a képessége, hogy számos egészségügyi problémát rendezzen, különösen a bőr panaszok esetén. Vízzel átitatva lehet használni a problémás területek megtisztítására. Azt mondják, hogy ez az egyedülálló kő egy nap többet ér, mint az arany, szokatlan és egyedülálló make-up.

Gyógyító hatása azért van, mert az ásványi kőzetben lévő fullerének átstruktúrálják a vizet úgy, hogy egy gyógyító rezgéssel bírnak. Ez az ősi energia, az ősi kőben található, amiről azt tartja a mondás, hogy felszív és megszüntet mindent, ami egészségügyi kockázatot jelent az emberi élet számára. A sungitból szűrőket készítenek a víz eredendő tisztaságának visszaállításához, valamint gyógyítja az allergiát, az ízületi betegségeket, a bőr és a gyomor gyógyítója, a cukorbetegségé és a parodontózisé, begyógyítja a sérüléseket és az égési sebeket. A sungit a kozmetikai szerek alapjául is szolgál, semlegesíti a Hartmann és vízérsugárzást, és véd az elektromágneses mezőktől.

A shungit megváltoztatja a víz szerkezetét, így a vizet gyógyító hatásúvá teszi . Ezek az antioxidáns molekulák lokalizálják az agresszív szabad gyököket, amelyek káros hatást gyakorolnak a szervezet élő sejtjeire, ezáltal megfiatalítják és gyógyítják az emberi szervezetet. A shungitos víz leggyakrabban a nem hagyományos orvoslásban használatos. A fekete, szénre hasonlító, ásvány egyedülálló gyógyító hatással rendelkezik, visszaadja az egészséget és az erőt, helyreállítja a bőr fiatalságát, és a szépséget. A gömb alakú fizikai formáját a sungit kőnek laikusként is használhatjuk amulettként, kulcstartóként,vagy medálként nyakláncon,mert minden esetben tisztít ,véd és energiával tölt fel minket gyenge pillanatainkban.


A kő hatására csökken az idegesség, izgatottság, megszűnik az álmatlanság; napközben nő a munkaképesség.