Docs Fejlec

Adatvédelemi nyilatkozat

1. Az adatkezelési tájékoztató célja

A Go Group Kft. (1214 Budapest, Vénusz u. 23. 3/47., cégjegyzékszám: 01-09-292744, adószám: 23134762-2-43), a továbbiakban, Szolgáltató, Adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A Go Group Kft. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a http://gyogyuljtermeszetesen.h... címen.

A Go Group Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

Amennyiben kérdése lenne jelen tájékoztatóhoz, adatvédelmi irányelveinkhez kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését.

A Go Group Kft.  elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Go Group Kft.  a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.
A Go Group Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

2. Az adatkezelő adatai

Amennyiben  megkeresné  Társaságunkat,  hello@gyogyuljtermeszetesen.hu emailcímen, vagy 1214 Budapest, Vénusz u. 23. 3/47. postacím elérhetőségeken léphet  kapcsolatba az adatkezelővel és amennyiben Ön a személyes adataival kapcsolatban élhet a 8. pontban részletezett jogaival.

A szolgáltató minden hozzá beérkezett e-mailt és írásos levelet az az abban jelen lévő személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 3 év elteltével töröl, vagy megsemmisít.

2.1. Adatvédelmi tisztviselő

3. A kezelt személyes adatok köre

3.1. Szolgáltatásra való jelentkezés során megadandó személyes adatok

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez szükséges. 

Személyes adat

Az adatkezelés célja

Kötelező

Név / Kapcsolattartó

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez szükséges.

igen

E-mail cím

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez, későbbi kommunikációhoz szükséges.

igen

Telefonszám

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez, későbbi kommunikációhoz szükséges.

igen

A kezeléseket szerződéses partnereink, terapeutáink és orvosaink végzik, ezáltal a lenti adatok a kapcsolatfelvételi céllal részükre átadásra kerülnek, amennyiben az adattulajdonos a jelentkezési űrlapon ahhoz beleegyezzését adja, ennek hiányában az adatok nem kerülnek átadásra és a jelentkezés érvénytelen lesz.

3.2. Terapeuta regisztrációs során megadandó személyes adatok

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez szükséges

Személyes adat

Az adatkezelés célja

Kötelező

Név / Kapcsolattartó

A szerződés kötésez és a weboldalon való megjelenéshez

igen

E-mail cím

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez, későbbi kommunikációhoz szükséges.

igen

Telefonszám

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez, későbbi kommunikációhoz szükséges.

igen

Cégnév

Előfizetői szerződéshez, előfizetői díj számlázásához szükséges

igen csak jogi személyeknél

Adószám

Előfizetői szerződéshez, előfizetői díj számlázásához szükséges

igen csak jogi személyeknél

Számlázási név és cím

A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

igen

Előfizető arcképe

Az előfizetéshez kapcsolódó bemutatkozó oldal létrehozásához.

igen

Szakmai végzettség, ismeret leírása, azt igazoló dokkumentum

Az előfizetéshez kapcsolódó bemutatkozó oldal létrehozásához.

igen

Weboldal

Az előfizetéshez kapcsolódó bemutatkozó oldal létrehozásához.

nem

Facebook, instagram profil

Az előfizetéshez kapcsolódó bemutatkozó oldal létrehozásához.

nem

3.3. Technikai adatok

A Szolgáltató a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

A Szolgáltató az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A Szolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Szolgáltató az adatkezelés során megőrzi

3.4. Cookie-k (Sütik)

3.4.1. A sütik feladata

3.4.2. Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

A Weboldal látogatása során a Látogató számítógépére kerülnek elmentésre szövegformátumú fájlok (továbbiakban: Sütik). Az Adatkezelő főként az ún. Session-Cookies sütiket használja, melyek a böngésző bezárásakor azonnal törlődnek. Ezenkívül az Adatkezelő használ olyak sütiket is, melyek több látogatás során használatosak. Ezek a sütik sem tartalmaznak cím adatokat (mint például a Látogató nevét, email címét, stb.) vagy más személyes adatokat, kizárólag az alábbi adatokat: a Látogató IP címe. Főleg ezek a Sütik biztosítják azt, hogy az Adatkezelő Weboldalának használata barátságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb legyen. Ezeknek a fájloknak köszönhetően lehetséges például, hogy a honlapon megjelenjenek azok az információk, melyek külön a Látogató érdekeinek felelnek meg. Egyetlen cél az, hogy az ajánlat a lehető legjobban alkalmazkodjon a Látogató igényeihez és a böngészés a lehető legkényelmesebb legyen. A Látogató személyének azonosítása ezen Sütikkel nem lehetséges. Természetesen a böngésző beállítható úgy is, hogy több látogatás alatt használt Sütiket a merevlemezre ne mentse el, azonban csak a sütik használatával használhatja ki és élvezheti teljes mértékben a Látogató a Weboldal egyes funkcióit. Ezért Adatkezelő javasolja, hogy a Sütiket a Látogató hagyja bekapcsolva.

A Sütik megtekintése és törlése általában a webböngésző beállítások funcikóját választva bármikor lehetséges, erről további információt a webböngésző “Súgó” funkciójából kaphat.

A cookie-k részletes bemutatását és szabályozását a Szolgáltató Cookie Szabályzata tartalmazza a http://gyogyuljtermeszetesen.hu/cookie-szabalyzat weboldalcímen.

3.4.3. Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

Az Szolgáltató a http://gyogyuljtermeszetesen.hu weboldalán alkalmazza a lent felsorolt harmadik felek sütijeit is. A külső szolgáltatók, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha az Érintett korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján statisztikai kimutatásokat készítenek és/vagy hirdetéseket jelenítenek meg az Érintett részére külső szolgáltatók - közöttük a Google - partnereinek internetes webhelyein. Az Érintett az egyes szolgáltatók hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalain tilthatják le ezen cookie-kat, vagy  a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán.  A letiltást követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól.

Google Analytics használata: Oldalunk alkalmazza a Google Analytics programot, a Google Inc. ("Google") webelemző szolgáltatását. A Google Analytics ugyancsak sütik használatával működik, olyan szövegfájlokkal, amelyek az Ön számítógépén tárolódnak és lehetővé teszik weblapunk használatának elemzését. A sütik által létrehozott, a weblap Ön által történő használatát rögzítő információk rendszerint a Google szerverére kerülnek át az USA-ba, és ott is tárolódnak. Azonban az Ön IP-címe előzőleg rövidített formában kerül át, amennyiben az az Európai Unió tagállamában található, vagy más olyan államéban, amely az Európai Gazdasági Régióról szóló Egyezmény aláírója. Csak különleges esetekben kerül át a teljes IP-cím az USA-beli Google szerverre, és ott kerül sor a rövidítésre. A Google ezt az információt arra használja, hogy kiértékelje a weboldal Ön által történő használatát, hogy az oldalaktivitásról jelentéseket állítson elő, és további szolgáltatásokat nyújtson a site működtetőjének a weboldalhasználatával kapcsolatban. A Google Analytics keretén belül az Ön böngészőjéről átküldött IP-címet nem kombinálják más Google-adatokkal.

A sütik tárolását Ön megakadályozhatja böngészőjének megfelelő beállításával. Továbbá, a süti által készített, az Ön weboldal használatát rögzítő adatok (pl. IP-cím) Google-hoz történő továbbítását és földolgozását is megakadályozhatja, ha letölti és installálja a böngésző segédprogramot (plugin) a következő linkről: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

A Google Analítics adatvédelmi tájékoztató: https://www.google.hu/analytics/learn/privacy.html

Google Ads remarketing: Az oldalunkon tett látogatások során egy vagy több cookie-t – azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt – küldünk a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen cookie-k a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords hirdetési rendszerén keresztül történik. Ezeket a cookie-kat csak egyes al-oldalak látogatása esetén küldjük el a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott aloldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem. Külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha a felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók - közöttük a partnereinek internetes webhelyein. 

A felhasználóknak az alábbi linken van lehetősége a Google Adwords Remarketing szolgáltatás kikapcsolására: http://www.google.com/settings/ads

A Google Adwords adatvédelmi tájékoztató: https://policies.google.com/privacy?hl=hu&gl=hu

Webtracking: Ezen a weboldalon Facebook Custom Audience (egyedi közönség) funkcióját használjunk; ez a Facebook által rendelkezésre bocsátott eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy ún. sütik (cookie) és webjelzők (web beacon) és hasonló technológiák alkalmazásával felmérjük és gyűjtsük felhasználóink adatait, és ily módon hatékonyabbá tegyük Facebookos reklámtevékenységünket például azáltal, hogy a bizonyos bejegyzéseket csak weboldalunk látogatói számára teszünk elérhetővé. E tevékenységünk során nem továbbítunk személyes adatokat a Facebook felé. Az ezzel a funkcióval rögzített adatok kizárólag titkosítva kerülnek a Facebook felé továbbításra. Az egyes felhasználók személyes adatai számunkra nem hozzáférhetők. 

Az ezzel a webes funkcióval kapcsolatos további információkat a Facebook adatvédelmi nyilatkozatában talál: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

A custom audience funkcióval történő adatrögzítést az alábbi linken kapcsolhatja ki: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

Retargeting technológiák: Ez a weboldal az interneten retargeting technológiát használ. Ez lehetővé teszi, hogy reklámokkal, célzottan megszólítsunk minden olyan internetfelhasználót, akik már érdeklődtek boltunkban termékeink iránt. A személyre szabott, érdeklődésen alapuló reklám az internetfelhasználó számára sokkal érdekesebb, mint az a reklám, amely nem rendelkezik ilyen személyes vonatkozással. A reklámeszközök beillesztése retargeting esetén Cookie-alapú, a korábbi felhasználói viselkedés elemzése alapján történik. Természetesen itt nem tárolnak személyes adatokat, és a retargeting technológia alkalmazása természetesen éppúgy az érvényes adatvédelmi jogszabályok figyelembevételével történik. 

GoMail / Mautic hírlevelező rendszer: A hírlevélre feliratkozók email címeti a GoMail / Mautic hírlevelező rendszer segítségével tároljuk és kezeljük. Ezek az adatokat a 3.6 pontban részletezzük. 

Social Plug-inek (közösségi oldalak bővítményeinek) bevonása: A webshop személyesebbé tétele érdekében az Szolgáltató oldalon a Facebook és a Google közösségi oldalak pluginjai (bővítményei) kerülnek alkalmazásra, amelyeket az egyesült államokbeli Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA) és a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) vállalatok tesznek elérhetővé.

3.5. Hírlevélhez kapcsolódó adatok

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez szükséges

Személyes adat

Az adatkezelés célja

Kötelező

Név / Kapcsolattartó

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez szükséges.

igen

E-mail cím

A későbbi kapcsolatfelvételhez, a szolgáltatásokra való jelentkezéshez, későbbi kommunikációhoz szükséges.

igen

4. A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

Az adatokat az érintett kérésére történő törlésig vagy a lentiekben részletezett cél eléréséig – mindkét esetben az ok bekövetkeztéről való tudomásszerzést követő, a törvényben előírt leghosszabb, jelenleg 60 napos időtartamig – tároljuk és használjuk fel. Kivétel ez alól az oldalon történő regisztrációkor megadott adatok, melyeket határozatlan ideig tárolunk. Azonban a weboldalon lehetőséget biztosítunk a regisztráció törlésére. 

Amennyiben írott formában Ön nem kéri az adatainak törlését, abban az esetben az adatkezelés ideje határozatlan idejű. Az adatkezelés határidejét eltérő esetben a szerződésben rögzített időpont határozza meg.

Adatkezelés neve

Felhasználása

Jogalap

Megőrzési idő

Kezelésre, szolgáltatásra jelentkezés
(Személyes adatok részletei 3.1 pont)

Jelentkezés a weboldalon hirdetett szolgáltatásra (az adatok a hirdetés feladójának átadásra kerül)

hozzájárulást igénylő

Határozatlan, az adattulajdonos által törölhető

Terapeuta előfizetés
(Személyes adatok részletei 3.2 pont)

Szerődés a Portál oldalon való megjelenéshez

törvényben elrendelt

Határozatlan, az adattulajdonos által törölhető, szerződés bontást követően

Hírlevél küldés (Személyes adatok részletei 3.6 pont)

Marketing tevékenység, ajánlatok, hírlevelek küldése

hozzájárulást igénylő

Határozatlan, az adattulajdonos által törölhető

Remarketing (tárolt személyes adatok: IP cím)

Marketing tevékenység, egyénre szabott hirdetések küldése, profil alkotás

hozzájárulást igénylő

60 nap

Statisztika (tárolt személyes adatok: IP cím, megrendelés azonosító, megrendelés értéke, megrendelt termékek)

Marketing tevékenység, statisztikai kimutatásokhoz és marketing és üzleti tervezéshez

hozzájárulást igénylő

50 hónap

5. Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

5.1. Általános adatkezelési irányelvek

A Szolgáltató tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.
Felhívjuk a Szolgáltató részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

5.2. Kiskorúak és korlátozottan cselekvőképes személyes adatainak védelme

A Szolgáltató internetes weboldalának tartalma általánosságban nem 13 év alatti kiskorúaknak szólnak. Ezért nem gyűjtünk és nem kezelünk 13 év alatti gyermekekről személyes adatokat igazolható és annak ismeretében tett szülői vagy gondviselői (továbbiakban együttesen : szülői) hozzájárulás nélkül, hogy a gyermek szülei kérhetik a gyermekre vonatkozó adatok kiadását és törlését. Amennyiben az adatfeldolgozás vagy adatkezelés során válik nyilvánvalóvá a Tulajdonos számára az életkor, úgy az adatok felhasználhatók a szülői hozzájárulás beszerzése céljából.

Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.

6. Az adatok fizikai tárolási helyei

A Szolgáltató mindent megtesz az Ön személyes adatainak védelmére. Egyes adatokat titkosítottan tárol, míg más adatokat csak azonosítást követően ér el Ő maga is. Az adatokat több, egymástól függetlenül eszközön tárolja a Tulajdonos és több különálló cég, szervezet szolgáltatásait igénybe veszi erre.

A személyes adatokhoz hozzáférés szigorúan az adott feladatot esetlegesen érintő személy, valamint megbízottakra és a feladatukhoz szükséges mértékre korlátozódik, akiket titoktartási és bizalmas adatkezelési kötelezettség terhel. Erről a feladatvégzésről és a külsős személyeknek való adatkezelésről mindig az aktuális szerződés rögzíti.

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét  vagy más adatait,  ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a használat során generálódnak, ezen esetekben ezen adatokhoz kizárólag azon rendszert üzemeltetők férnek hozzá.

A Google Analytics, a Facebook Pixel, a Számlázó rendszer és a futárszolgálat(ok) rendszerei rendszer a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag az rendszer üzemelteti és a 7. pontban részletezett egyes adatfeldolgozók férnek hozzá.

7. Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

A Szolgáltató jogosult megosztani az Ön személyes adatait az esetleges jövőbeli külsős, marketing vagy egyéb tevékenységet folytató partnerével, aki kizárólag a két fél közötti megállapodásban meghatározott módon (avagy előre, írásban rögzített feltételek mellett) használhatja fel az Ön adatait.

Alvállalkozók közreműködését vehetjük igénybe (minden közreműködő köteles a személyes adatokat az utasításaink szerint kezelni) a személyes adatok teljességének vagy egy részük kezelése céljából, a szerződéses szolgáltatásuk teljesítéséhez szükséges mértékben (például : honlap tárhely, honlap felhasználásához kapcsolódó szolgáltatások nyújtása vagy kereskedelmi ajánlatok küldése). Ezekről a lentiekben tájékozódhat részletesebben.

Cégnév

Cím

Tevékenység

Versanus Kft.

1023 Budapest, Bécsi út 3-5. 5. em. 56.

Tárhely szolgáltató

Go Group Kft.

1214 Budapest, Vénusz u. 23. 3/47

Webáruház rendszerüzemeltetés és support

Go Group Kft.

1214 Budapest, Vénusz u. 23. 3/47

Élő Chat rendszer üzemeltetője

Go Group Kft.

1214 Budapest, Vénusz u. 23. 3/47

Hírlevélküldő rendszer üzemeltetője

Go Group Kft.

1214 Budapest, Vénusz u. 23. 3/47

Facebook oldal menedzsment

Go Group Kft.

1214 Budapest, Vénusz u. 23. 3/47

Google, Facebook és egyéb hirdetés menedzsment

8. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein. 

8.1. Tájékoztatáshoz való jog

A Szolgáltató megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

8.2. Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: 

az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen  adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és  az  érintettre  nézve milyen várható következményekkel jár. 

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

8.3. Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

8.4. Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Szolgáltató indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

8.5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a Szolgáltató korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:      az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra

vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;

az adatkezelés  jogellenes,  és  az  érintett ellenzi  az adatok  törlését, és  ehelyett kéri  azok felhasználásának korlátozását;

az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

8.6. Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

8.7. Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

8.8. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

8.9. Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

8.10. Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

8.11. Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: 

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06 1 391 1400
Fax: 06 1 391 1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 
Honlap: http://www.naih.hu

9. Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Szolgáltató a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.