Hirek 1

Javaslatok a betegségek megelőzéséhez,,Sok ember elvárja testétől, hogy az működjön, korlátlanul terhelhető legyen és öngyógyító ereje ne apadjon ki. 

Aki ezzel az öncsalással áltatja magát, veszélyesen él. Testünk­nek ugyanis ápolásra, gondozásra, elegendő edzésre és nyugodt pihenésre van szüksége. Nem űzhetünk rabló­gazdálkodást az egészségünkkel. Természetesen nem egy­szerű dolog az értelmes gondoskodás hatását bizonyítani. 

Ha valakit elkerül a szinte kötelező jellegű tavaszi nátha, azt mondják rá, szerencséje van. Arra csak kevesen jönnek rá, hogy a szerencsések testük megfelelő edzésével véde­keznek a fertőzések ellen. Az is elképzelhető, hogy sokan úgy gondolják: minek tartsak fehér fagyöngy-kúrát, mikor a vérkeringésem rendben van? 

Nos, az értelmes megelőzésre vonatkozó javaslatoknál többet nem adhatunk. Mindenkinek magának kell eldön­tenie, mennyit ér az egészsége. A mi Urunk mindenesetre mindenben gondoskodott egészségünkről és jó közérze­tünkről. Amit tőlünk kíván, az csupán az a csöppnyi munka, hogy használjuk is fel adományait.’’

- Maria Treben